Wat Verdient Wie en Wat Kun Je Verwachten?

Salarissen in de Apotheek

Salarissen in de apotheeksector kunnen variëren afhankelijk van de functie, ervaring en de specifieke apotheek waar je werkt. In deze blog geven we een overzicht van de gemiddelde lonen per functie volgens de barema’s. Wil je graag meer info over jouw loon neem dan gerust contact met ons op.

1. Farmaceutisch Technisch Assistent (FTA)

Gemiddeld Loon volgens Barema: Het startsalaris voor een FTA ligt doorgaans tussen de €2.000 en €2.400 bruto per maand, afhankelijk van ervaring en locatie.

Boven Barema: Veel apotheken bieden salarissen die boven deze barema’s liggen om gekwalificeerde FTA’s aan te trekken en te behouden. De exacte bedragen variëren en kunnen verrassend aantrekkelijk zijn.

Extra Legale Voordelen: FTA’s profiteren vaak van voordelen zoals maaltijdcheques, ecocheques, hospitalisatieverzekering, reiskostenvergoeding en soms bonussen of winstdeelname.

2. Adjunct-Apotheker

Gemiddeld Loon volgens Barema: Het startsalaris van een adjunct-apotheker ligt rond de €3.000 tot €3.500 bruto per maand.

Boven Barema: Met ervaring en extra verantwoordelijkheden kan het salaris aanzienlijk hoger zijn dan de barema’s. Dit maakt de positie van adjunct-apotheker financieel zeer aantrekkelijk.

Extra Legale Voordelen: Adjunct-apothekers hebben vaak recht op een bedrijfswagen, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, en soms zelfs woon-werkvergoeding of bonussen.

3. Titularis (Hoofd-Apotheker)

Gemiddeld Loon volgens Barema: Het basissalaris van een titularis begint rond de €4.000 bruto per maand.

Boven Barema: Ervaren titularissen kunnen genieten van salarissen die ruim boven de barema’s liggen. Dit komt vaak door de omvang van de verantwoordelijkheid en de bedrijfsvoering van de apotheek.

Extra Legale Voordelen: Titularissen profiteren vaak van uitgebreide voordelen zoals een hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, bedrijfswagen, woon-werkvergoeding en soms aandelenopties of winstdeling.

4. Vervangend Apotheker

Gemiddeld Loon volgens Barema: Vervangend apothekers verdienen doorgaans tussen de €2.500 en €3.000 bruto per maand.

Boven Barema: De flexibiliteit en beschikbaarheid van vervangend apothekers worden vaak beloond met aantrekkelijke salarissen boven de barema’s.

Extra Legale Voordelen: Ook vervangend apothekers kunnen rekenen op voordelen zoals maaltijdcheques, reiskostenvergoeding en soms een hospitalisatieverzekering.

Waarom Wordt Er Boven Barema Betaald?

Apotheken betalen vaak boven de barema’s om diverse redenen:

  • Talent Aantrekken en Behouden: In een concurrerende arbeidsmarkt willen apotheken gekwalificeerd personeel aantrekken en behouden.
  • Ervaring en Specialisatie: Apothekers met meer ervaring en specialisaties kunnen hogere salarissen vragen.
  • Werkdruk en Verantwoordelijkheid: De toenemende werkdruk en verantwoordelijkheid rechtvaardigen vaak een hoger salaris.

Extra Legale Voordelen

Naast het basissalaris zijn extra legale voordelen een belangrijk onderdeel van het beloningspakket. Deze voordelen kunnen sterk bijdragen aan je totale beloning en financiële welzijn. Enkele veelvoorkomende voordelen zijn:

  • Maaltijdcheques en Ecocheques
  • Hospitalisatieverzekering en Groepsverzekering
  • 13de maand
  • Bedrijfswagen en Woon-Werkvergoeding
  • Bonussen en Winstdeelname

Nieuwsgierig naar Meer?

Ben je nieuwsgierig naar de specifieke salarisdetails en extra voordelen die je in jouw functie kunt verwachten? Wil je weten hoe jouw beloning zich verhoudt tot de markt? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvend gesprek. Klik op de knop hieronder om contact op te nemen.

misschien vind je deze blogs ook interessant

DO’S EN DONT’S VOOR EEN CARRIÈRE SWITCH IN 2024

5 Burn-out Triggers

Constructieve Feedback Geven in een Apotheekzaak

Klaar om jouw match te vinden?